Naleśniki z Colprotein
Składniki:
- 100 ml mleka
- 1 jajko
- 60g mąki pszennej
- Łyżka oleju rzepakowego
- 1 porcja Colprotein
- 150g chudego twarogu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka miodu pszczelego
Przygotowanie:
Mleko, mąkę, Colprotein, jajko i olej wkladamy do miski i miksujemy na gladką płynną masę. Nagrzewamy patelnię i nasmorowujemy kroplą oleju. Wlewamy 1/3 porcji ciasta i smażymy naleśnika. Potem kolejne dwa.
Twarożek wkładamy do miseczki, dodajemy jogurt i miód. Mieszamy razem. Gotowe naleśniki smarujemy twarożkiem (1/3 twarożku na każdy naleśnik).
Naleśniki zawijamy w rulonik lub składamy w trójkąt. Posypujemy ulubionymi owocami i mąką kokosową, kakaem lub cukrem pudrem, ewentualnie można polać je syropem klonowym.