Tarta bananofee

Składniki:

Spód

  • 150g płatków owsianych
  • 80g migdałów
  • 200g banana
  • 45g oleju kokosowego
  • 45g miodu pszczelego

Masa

  • 300g kajmaku
  • 330 skyra naturalnego
  • 90g mascarpone
  • 2 porcja Colprotein
  • 100g banana
Przygotowanie:

Spód

Olej kokosowy rozpuszczamy a banana rozgniatamy widelcem. Następnie łączymy w misce ze wszystkimi innymi składnikami na spód i wylepiamy foremkę na tartę. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku magrzanym do 180°.

Masa

Skyr ubijamy ze 100g kajmaku, mascarpone i Colprotein. Upieczony spód tarty smarujemy 200g kajmaku, na to układamy pokrojonego w plastry banana. Na wierzch wykładamy ubitą masę. Całość wstawiamy do lodówki na oko 3-4 h aby masa trochę stężała. Tartę można przyozdobić wedle uznania, np. startą czekoladą i płatkami migdałów.