Tarta bananofee
Składniki:
Spód
- 150g płatków owsianych
- 80g migdałów
- 200g banana
- 45g oleju kokosowego
- 45g miodu pszczelego
Masa
- 300g kajmaku
- 330 skyra naturalnego
- 90g mascarpone
- 2 porcja Colprotein
- 100g banana
Przygotowanie:
Spód
Olej kokosowy rozpuszczamy a banana rozgniatamy widelcem. Następnie łączymy w misce ze wszystkimi innymi składnikami na spód i wylepiamy foremkę na tartę. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku magrzanym do 180°.
Masa
Skyr ubijamy ze 100g kajmaku, mascarpone i Colprotein. Upieczony spód tarty smarujemy 200g kajmaku, na to układamy pokrojonego w plastry banana. Na wierzch wykładamy ubitą masę. Całość wstawiamy do lodówki na oko 3-4 h aby masa trochę stężała. Tartę można przyozdobić wedle uznania, np. startą czekoladą i płatkami migdałów.