Deser pistacjowy
Składniki:
- 150g skyra naturalnego
- 35g pistacji
- 1 porcja Colprotein waniliowego
- 20g borówek
- 1 łyżeczka żelatyny
- 2 łyżki gorącej wody
Przygotowanie:
Żelatynę rozpuszczamy dokładnie w dwóch łyżkach gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Pistacje mielimy blenderem, zostawiajac kilka sztuk w całości. Skyr ubijamy z Colprotein i dodajemy zmiksowane pistacje oraz rozpuszczoną żelatynę. Mikserem dokładnie łączymy wszystkie składniki. Gotową masę przekladamy do małej foremki lub po prostu kubka i wstawiamy do lodówki na ok. 1h. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki i wykładamy na talerzyk (można pomóc sobie łyżką). Posypujemy kilkoma pistacjami jakie nam zostały oraz borówkami.
Makro porcja 251g:
- K 453
- B 52
- T 20,5
- W 16,8