Deser pistacjowy

Składniki:
  • 150g skyra naturalnego
  • 35g pistacji
  • 1 porcja Colprotein waniliowego
  • 20g borówek
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 2 łyżki gorącej wody
Przygotowanie:

Żelatynę rozpuszczamy dokładnie w dwóch łyżkach gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Pistacje mielimy blenderem, zostawiajac kilka sztuk w całości. Skyr ubijamy z Colprotein i dodajemy zmiksowane pistacje oraz rozpuszczoną żelatynę. Mikserem dokładnie łączymy wszystkie składniki. Gotową masę przekladamy do małej foremki lub po prostu kubka i wstawiamy do lodówki na ok. 1h. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki i wykładamy na talerzyk (można pomóc sobie łyżką). Posypujemy kilkoma pistacjami jakie nam zostały oraz borówkami.

Makro porcja 251g:
  • K 453
  • B 52
  • T 20,5
  • W 16,8